Пшеничните котировки се сринаха

   В сряда, пшеницата на CBOT се срина под натиска на разпродажбите с цел усвояване на печалба от страна на трейдърите. Играчите са взели решение да намалят рисковете, след последното продължително рали.

   Участниците в сектора се презастраховаха и от влиянието на долара на стоковите пазари: коментарите на федералните представители са в състояние да произведат подобен ефект.

   Освен това, в сухите райони на Великите равнини и Европа са паднали дъждове. Според анализаторите на Kropf & Love Consulting,  пазара явно е преувеличил заплахата от сушата, а цените са нараснали неразумно заради  предположенията, че добра реколта вече не може да има.

   Цената на царевицата слезе заради действията на трейдърите, които са решили да намалят рисковете, преди публикуването на официалните данни от федералните власти.

   На предстоящата пресконференция, всеки "бичи" коментар за долара ще доведе до спекулативни разпродажби и това ще окаже натиск върху почти всички борсови цени, по мнението на анализаторите.

   Възможното подобряване на метеорологичните условия за сеитбата на царевицата също оказва влияние върху настроението на участниците в сектора. "Най-новите прогнози показват, че времето може да стане сухо и топло," - каза Sid Love от Kropf & Love Consulting.