Пшеница загуби от цената си, заради прибиране на печалби

   Във вторник, пшеничните котировки на CBOT смениха посоката си и приключиха търговската сесия в червената зона. Фючърсите загубиха позиции на фона на прибиране на печалби от играчите, след последното рали.

   Цените тръгнаха надолу, независимо от факта, че метеоролозите продължават да прогнозират сухо време. Според тях, в южната част на Великите равнини на САЩ, сушата  продължава да заплашва посевите, а прекомерна влага задържа пролетната сеитба в северните части на равнините.

   В своя доклад американското министерство на земеделието намали оценката си за качеството на пшеницата, а също така потвърди, че сеитбата напредва много бавно.

   Царевичните фючърси продължиха да нарастват на фона на безпокойството заради климатичните условия. В централно- западните региони се запазва висока влажност на въздуха и хлад. Американското министерство на земеделието официално потвърди, че поради неблагоприятните климатични условия сеитбата изостава от графика.

  Пшеничните котировки в ЕС не показаха солидарност с пшеничния пазар в Чикаго. Цената на пшеницата продължи да се покачва на фона на засушаването в Европа. Особена загриженост в анализаторите предизвиква липсата на валежи  във Франция и Германия.