Безпокойството на трейдърите за времето расте

   В понеделник, цената на пшеницата на борсите нарасна заедно с тревогите на търговците: играчите се притесняват, че сухото време, не само в САЩ, но и в други части на света, ще повлияе негативно на пшеничните посеви и предлагането в световен мащаб ще бъде намалено.

   Сушата продължава в районите на Великите равнини,  а климатичните условия в Китай и Западна Европа заплашват  пшеницата, което повишава цената на зърното. Вниманието на експертите е съсредоточено върху състоянието на посевите в Северното полукълбо, след като метеорологичните условия рязко съкратиха предлагането през миналата година.

   На пазара вървят слухове, че дори и скоро да дойдат дъждове в САЩ, те няма да помогнат: ще бъде твърде късно да се възстановят посевите.

   Царевичните котировките в понеделник, също се отправиха нагоре на фона на безпокойството на търговците за метеорологичните условия, които могат да засегнат реколтата.

   Заради много хладното време и високата влажност се бави засяването тази седмица в централно - западните райони на САЩ и северните райони на Великите равнини.

   Според участниците на пазара, доклада на USDA трябва да потвърди лошите  очаквания на  играчите.