Франция: подобрява се прогнозата за производството на пшеница

Според последният доклад на Министерството на земеделието на Франция, прогнозата за производството на пшеница в страната през 2011/12 бе ревизирана нагоре с 3,08% - до 33,5 милиона тона, спрямо 32,5 милиона тона прогнозирани предходния месец. На това ниво са и очакванията на експертите от аналитичните агенции. Въпреки повишението обаче, реколтата все още изостава от резултата от миналата година - 38 милиона тона.

 

Повишението на прогнозата за производството на пшеница във Франция е за сметка на благоприятните метеорологични условия. Въпреки това обаче, някои експерти смятат, че качество на пшеницата може да пострада. Например, прекомерната влажност на почвата, поради обилните дъждове, може да доведе до покълване на зърната на класа, което от своя страна, може да намали съдържанието на глутен.

 

Според последния доклад на експертите от IGC, производството на пшеница във Франция през 2011/12 ще бъде 35,5 милиона тона, съвпадаща с оценката им от миналия месец, но по-малко от миналата година - 38,1 милиона тона.

 

ZarnoBorsa09 Септ, 2011