FranceAgriMer: увеличена прогноза за реколтата от мека пшеница

Анализаторите на FranceAgriMer са повишили прогнозата си за производството на френска мека пшеница през тази година до 32 милиона тона, спрямо юнската си прогноза (31 милиона тона). Въпреки това, ревизираната прогноза, базирана на данни от 5 юли, все още е по-малка с 10,3% от производството през миналата година (35,7 млн. тона). А реколтата през този сезон ще е  най-слабата за последните 4 години.

 

Тази прогноза съвпада с прогнозата на Министерството на земеделието на Франция, а също и с очакванията на анализаторските фирми. Оптимизмът на всички експерти изхожда от юнските дъждове. След пролетната суша, валежите бяха крайно необходими за развитието на посевите.

 

Последната прогноза на  FranceAgriMer се основава на перспективите за добиви от 640 кг/дка, които обаче са 12% по-ниски от миналата година - 730 кг/дка. А обработваемите площи са разширени с 5,2% до 50 милиона декара. В момента френските фермери  прибират реколтата от пшеница, но жътвата още не е започнала в най-плодородните райони на страната - на север от Париж. В тези региони, последните дъждове обещават още по-голямо увеличение на добивите.

 

ZarnoBorsa18 Юли, 2011