Котировките рязко паднаха на фона на усвояване на печалби

Във вторник зърнокотировките на Чикагската борса завършиха търговията в червената зона. Пшеничните и царевичните фючърси затвориха с намаление на фона на усвояване на печалби от играчите.

 

Фактора време, както обикновено, не остана пренебрегнат: метеоролозите обещават някакво количество валежи в Западна Европа, които трябва да донесат облекчение на пресушените пшенични земи. Така, безпокойството намаля, участниците в сектора очакват обещаните дъждове във Франция и Германия. Пазарът очаква и публикуването на правителствени данни за жътва на по-ранни есенници.

 

Трейдърите са решили да усвоят печалби, след като миналата седмица юлските контракти на мека пшеница нараснаха с 16%. Европейската пшеница също отслабна, губейки 1,4% по време на сесията.

 

Царевичните фючърси на CBOT  рязко паднаха по време на търговията във вторник. След ралито през миналата седмица, по време на което на близките контракти нараснаха с 12%, играчите решиха да приберат печалби. Инвестиционни фондове са добавили натиск върху цените, продавайки голям брой договори - около 16 000

 

В същото време трейдърите в САЩ продължават да следят прогнозата за времето. Според метеоролозите, валежи ще продължават да заплашват със забавяне сеитбата на царевица през тази седмица. Но пък, прогнозата за следващата седмица е по-благоприятна.