Блиц новини

 

Южнокорейската компания Major Feedmill Group е закупила 204 000 тона царевица с произволен произход при цена 186,2 - 187,5 USD/тон C&F с най-вероятен доставчик САЩ или Южна Америка.

Южнокорейската компания MFG е обявила търг за покупка на 120 000 тона соев шрот от САЩ, Южна Америка или Китай. Доставката ще се осъществи в периода февруари - март 2016 година.

 

Според прогноза на Angus Brown, цената на пшеницата в Австралия скоро ще достигне дъното си. През последните два месеца цените непрекъснато се понижават поради евтиното предлагане на пшеница от региона на Черно море и общата добра реколта в Северното полукълбо. Отслабването на австралийския долар от части е компенсирало понижението на световните цени. 

 

Френското пристанище Руан, по-точно операторът на складове Senalia е подновил закупуването на европейско зърно.

 

Климатичните модели показват, че средната температура на повърхността на водата в централните части на Тихия океан е с 2 градуса по-висока от средните показатели. Това предвещава най-силното природно явление Ел Ниьно от 1950 година досега.

 

Йордания е отклонила всички предложения на търга за закупуване на 100 000 тона твърда мелничарска пшеница с произволен произход.

ZarnoBorsa03 Септ, 2015