Южна Корея ще увеличи вноса на фуражна пшеница

 

През новия сезон Южна Корея ще увеличи вноса на фуражна пшеница, според прогноза на FAS USDA.

 

Благодарение на достатъчното предлагане на сравнително евтина френска фуражна пшеница, корейските преработватели са увеличили нейното потребление, а успоредно с това са намалили потреблението на царевица. В резултата на това вносът на фуражна пшеница през 2015 – 2016 МГ ще нарасне до 1,5 млн. тона, при 1,4 млн. тона година по-рано. Вносът на мелничарска пшеница остава без промяна от 2,3 млн. тона.

 

За осемте месеца на текущия сезон Южна Корея е внесла 0,922 млн. тона фуражна пшеница (1,524) и 1,551 млн. тона мелничарска пшеница (1,368). Доставките на фуражна пшеница са били основно от Украйна, България, Канада и САЩ, а на мелничарска от САЩ, Австралия и Канада.

 

Вътрешното потребление на царевица в Южна Корея през новия сезон ще достигне 10 млн. тона, което е малко под рекорда от текущия сезон, според прогноза на FAS USDA. Потреблението на царевица за фуражни цели се понижава до 7,9 млн. тона, което е с 0,1 млн. тона по-малко от текущия сезон. Използването на царевица за продоволствени цели остава без промяна от 2,1 млн. тона. Вносът ще нарасне с 0,2 млн. тона до 9,8 млн. тона, а делът на американската царевица в него ще се увеличи от 40% на 41%.

ZarnoBorsa08 Апр, 2015