Състоянието на посевите с пшеница в САЩ се влошава

 

Състоянието на посевите със зимна пшеница в някои щати на САЩ през изминалата седмица се влошава поради недостиг на влага според данни на NASS USDA.

 

Съществени валежи в Канзас не се наблюдаваха през седмицата. В добро и отлично състояние в Канзас се намират 41% от посевите с пшеница, при 46% седмица по-рано. В щата се отглежда предимно твърда пшеница.

 

Сушата в Оклахома също оказва влияние върху посевите. В добро и отлично състояние в щата се намират 40% от пшеничните посеви, при 42% седмица по-рано.

 

В Колорадо през седмицата почти нямаше валежи, а температурите бяха над нормата. Въпреки това влагата в почвата е добра. В добро и отлично състояние се намират 49% от посевите с пшеница.

 

Валежите в Тексас са подобрили състоянието на посевите с пшеница. В добро и отлично състояние се намират 51% от тях (50%). Фермерите от щата продължават сеитбата на царевицата и соргото като към 15.03.2015 г. са засели 11% от планираните за царевица площи (14% през миналата година и 25% средно за последните пет години), а със сорго 11% (14% и 25%).

 

В щатите Мисисипи и Арканзас полетата са прекалено овлажнени. В добро и отлично състояние се намират 38% от площите в Мисисипи и 28% в Арканзас.

ZarnoBorsa18 Март, 2015