Бразилия: Посевите с пшеница се намират в различно състояние

 

Според данни на CONAB, 85% от площите с пшеница в щата Парана се намират в добро състояние, 12% в удовлетворително и 3% в лошо състояние. Във фаза на изкласяване се намират 26% от посевите.

 

В щата Рио Гранде де Сул състоянието на посевите не е от най-добрите поради многото валежи през юни. Част от посевите са пострадали от наводнения, а друга е със забавено развитие поради късното засяване. Нови валежи през есента ще понижат съществено качеството на зърното и то няма да може да се използва за производство на пшеница. В щатите Парана и Рио Гранде де Сул се отглежда основна част от пшеничната реколта на Бразилия.

 

Според прогнозата на CONAB публикувана през юли, реколтата от бразилска пшеница ще нарасне до 7,4 млн. тона, в т.ч. в Парана до 3,8 млн. тона, в Рио Гранде де Сул 3,0 млн. тона. През миналата година производството на пшеница в Бразилия  е било 5,5 млн. тона, в т.ч. в Парана 1,8 млн. тона и Рио Гранде де Сул 3,2 млн. тона.

 

С напредване жътвената кампания на втората реколта от царевицата, износът на културата от Бразилия се възстановява. През юли от страната са изнесени 592 000 тона царевица, а през юни 87 600 тона, което се явява най-ниското месечно ниво за последните три години. През юли 2013г износът е бил 733 000 тона.

ZarnoBorsa05 Авг, 2014