Бразилия увеличава покупките на американска пшеница

 

Американските износители са реализирали в Бразилия над 900 000 тона пшеница от новата реколта. В резултат  на това Бразилия излиза на второ място сред купувачите на пшеница от САЩ, като Мексико е в челото с минимална преднина.

 

През юли 2013г продажбите на американска пшеница в Бразилия са били 866 000 тона при 50 000 тона през 2012г и 102 000 тона през 2011 година.

 

През последните пет години САЩ рязко увеличават износа на пшеница за Бразилия поради ниските реколти от културата в Аржентина, която по-рано е обезпечавала търсенето от страна на Бразилия.

 

Ръстът на износа също е повлиян от безмитния внос разрешен от бразилското правителство. Преди две седмици Бразилия е разрешила безмитен внос на 1 млн. тона пшеница от страни извън митническия съюз в Южна Америка със срок на действие 15 август. Бразилските мелничари закупуват предимно твърда червена зимна пшеница с високо съдържание на протеин.

 

Износът на американска пшеница в Бразилия в началото на сезона превишава очакванията на търговците, но той ще намалее след отпадане на безмитната квота.

ZarnoBorsa08 Юли, 2014