Последни търгове по света

 

Китайски вносители са извършили очакватана от няколко дена сделка по покупка на 0,6 млн. тона австралийска стандартна белозърнеста пшеница с доставка януари – март и цена 301 – 310 USD/тон при условия C&F.

 

Според търговци, от страна на китайски частни и държавни компании се наблюдава силно търсене на вноска пшеница, поради което в следващите дни ще бъдат подписани още контракти. Търси се пшеница клас Australian Premium White (APW) с доставка в началото на следващата година. Цената на тази пшеница е 326 – 335 USD/тон при условия C&F.

 

Жътвата на новата реколта от пшеница в Австралия ще стартира през ноември. Пшеницата от новата реколта се предлага с 10 – 40 USD/тон по-малко от текущите цени на старата реколта, запасите от която са почти изчерпани.

 

Южнокорейската компания Nonghyup Feed Inc. е провела търг за закупуване на фуражна пшеница и царевица. Закупени са 60 000 тона фуражна пшеница с произволен произход и цена 263,88 USD/тон при условия C&F. Очаква се пшеницата да е с произход района на Черно море. Закупена е и 165 000 тона черноморска и южноафриканска царевица с доставка септември – декември.

 

По данни от оператори на руския пазар, предлагането на фуражен ечемик в Русия от реколта 2013г е недостатъчно. Въпреки, че кампанията по прибиране вече е набрала обороти и са прибрани над 2,2 млн. тона ечемик, формирането на по-голяма партида е сложна задача.

 

Алжир е обявил търг за покупка на 50 000 тона фуражен ечемик с произволен произход.

ZarnoBorsa22 Юли, 2013