САЩ: Състоянието на посевите с царевица и зимна пшеница се подобрява

 

Състоянието на посевите от царевица в САЩ се подобрява в сравнение с предходната седмица. В добро и отлично състояние се намират 65% от посевите с царевица (66% през миналата година и 64% през миналата седмица). В удовлетворително състояние се намират 27% от посевите (30% и 28%), в лошо и много лошо 8% (14% и 8%).

 

Жътвената кампания на зимната пшеница се придвижва на север. Към 23 юни са прибрани 20% от пшеничната реколта при 63% през миналата година и 37% средно за последните пет години. Повече от половината площи са ожънати в щатите Арканзас, Калифорния, Оклахома и Тексас. В Канзас, където се произвежда най много пшеница в САЩ, са ожънати 8% от площите. Добивите силно варират, но като цяло превишават очакванията.

 

Състоянието на посевите от зимна пшеница в САЩ се е подобрило в сравнение с предходната седмица, но остава по-лошо от миналата година.

 

Сеитбата на пролетната пшеница, ечемик и соя е пред завършване. Към 23 юни пролетната пшеница е засята на 96% от планираните площи, пролетния ечемик 93%, соята 92%.