Последни търгове по света

 

Китайската държавна компания COFCO е закупила първа партида аржентинска царевица от февруари 2012г до сега. Обемът на покупката е 60 000 тона от новата реколта и ще отпътува за Китай в края на юли. Началото на експорта на аржентинска царевица е неприятна новина за фермерите от САЩ. До момента американската царевица доминира на пазара в Китай.

 

Китайски вносители са съгласни да купят 789 хил. тона соя от новата реколта с доставчик американската компания Perdue AgriBusiness Inc.

 

Иран е закупил около 60 000 тона фуражна царевица с произход района на Черно море и доставка през първата половина на юни. Най-вероятно царевицата ще бъде с произход Украйна.

 

Южнокорейската асоциация на производителите на фуражи KFA е закупила 60 000 тона фуражна пшеница с произволен произход, доставчик Alfred C. Toepfer International и цена 281,3 USD/тон при условия C&F. Доставката ще се извърши до 10 октомври.

Южнокорейските мелничари няма да възстановят покупките на пшеница от САЩ въпреки данните за отрицателни ГМО тестове.

 

Алжирската държавна компания OAIC е обявила търг за закупуване на 50 000 тона пшеница с произволен произход и доставка август – септември.

ZarnoBorsa06 Юни, 2013