Rabobank преразгледа прогнозите за стойността на зърнените като я понижи

 

През тази седмица експерти на Rabobank са преразгледали своите прогнози за цената на селскостопанската продукция в понижение спрямо предходната прогноза. Подобрените природни условия за производителите в САЩ са основна причина за изменението.

 

Прогнозите за цената на царевицата през второто тримесечие на годината са 6,5 USD/бушел, което е с 1 USD/бушел по-малко мартенската прогноза. През третото тримесечие на годината цената на царевицата ще бъде 5,8 USD/бушел – понижение с 0,3 USD/бушел. През четвъртото тримесечие цената ще бъде 5,5 USD/бушел (217 USD/тон) – понижение с 0,2 USD/бушел.

 

Прогнозата за цената на пшеницата през второто тримесечие е намалена с 0,6 USD/бушел до 7 USD/бушел. През третото тримесечие е намалена с 0,2 USD/бушел до 6,8 USD/бушел, а през четвъртото ще спадне до 6,6 USD/бушел (243 USD/тон).

 

Прогнозата за цената на соята е намалена незначително поради производствените проблеми в Латинска Америка. През второто тримесечие на годината цената на соята ще се понижи с 0,5 USD/бушел до 14 USD/бушел, през третото ще бъде 12,75 USD/бушел, а през четвъртото 11,75 USD/бушел (432 USD/тон).