USDA: Експортът на царевица по света ще се понижи до 88,13 млн. тона през 2012-2013 МГ

 

Световните доставки на фуражно зърно през 2012-2013 МГ ще се понижат с 1 млн. тон в сравнение с предходния месец. Понижението на световното производство с 0,8 млн. тона е послужило като основна предпоставка за корекцията.

 

Световното производство на царевица съгласно мартенската оценка на USDA ще бъде 854,07 млн. тона през текущата МГ, което е с 0,31 млн. тона по-ниско от предходната година.

 

Оценката за реколтата от царевица в Аржентина е понижена с 0,5 млн. тона. Причина за понижението е продължителната суша в страната през февруари.

 

Прогнозата за производството на царевица в Южна Африка също е понижено в текущия отчет с 0,5 млн. тона отново поради сушата в страната.

 

В мартенският отчета на USDA е понижена оценката за реколтата от сорго в Австралия с 0,5 млн. тона. Високите температури са довели до намаление на площите в тази култура.

 

Реколтата от царевица в Индия може да се повиши с 0,4 млн. тона поради по-големите засети площи.

 

Световният експорт на фуражно зърно през 2012-2013 МГ може да се понижи поради по-ниските доставки от САЩ.

 

Експортът на царевица се оценява на 88,13 млн. тона, което е с 1,9 млн. тона по-ниско от предходната прогноза.

 

Прогнозата на USDA по отношение на световното фуражно потребление и потреблението на царевица отразява ръста в потреблението в САЩ. Очаква се ръст при потреблението в Малайзия и Индия.

 

Вносът на царевица ще се понижи в Южна Корея. Покупките на сорго ще се повишат в Мексико. САЩ временно ще отстъпят при експортните доставки на селскостопанска продукция.

 

Световните крайни запаси на фуражно зърно ще бъдат с 0,6 млн. тона по-ниски от предходната прогноза. Понижение при запасите ще има в Бразилия, Малайзия, Аржентина и Индия.

ZarnoBorsa11 Март, 2013