Бразилските фермери вече са продали голяма част от новата реколта от соя

 

Бразилските фермери вече са продали 47% от новата реколта на соя през сезон 2012-2013 МГ, която сега се засява.  Година по-рано за същия период от началото на сезона са били продадени 31% от новата реколта. Фермерите са спрели сключването на нови сделки след понижението в цените през последните седмици. Фермерите не са сигурни в размера на бъдещата реколта, като това е друг фактор за спиране на фючърсните продажби. Почти изцяло е реализирана соята от старата реколта, като остават още около 5% от нея за продажба. Експортният сезон за соята в Бразилия завърши, като новият ще стартира в началото на Февруари. Очаква се Бразилия да изпревари САЩ като най-голям износител на соя в света.

 

Износът на царевица от САЩ се сблъсква с жестоката конкуренция на износа от Бразилия. През 2012г износът от южноамериканската страна вече надхвърли най-доброто годишно постижение и тя ще измести Аржентина като втори в света износител на царевица след САЩ. За периода от началото на годината от страната са изнесени 11,87 млн. тона царевица.

 

Йордания е закупила 50 хил. тона фуражен ечемик с произволен произход от компанията Ameropa. Стойността на сделката е 333 USD/тон при условия C&F, като доставката ще се извърши във втората половина на Декември.

ZarnoBorsa26 Окт, 2012