USDA: Прогнозата за световното производство на царевица е понижена

 

Световните доставки на фуражно зърно през 2012-2013 МГ, съгласно септемврийската прогноза на USDA са понижени с 4 млн. тона, въпреки увеличените начални запаси от царевица в САЩ и ечемик в Канада.

 

Понижена е перспективата за производството в ЕС, Сърбия и Канада. Също така е добавена песимистична нотка и за производството в САЩ. В Резултат на това световното производство на царевица е понижено с 8 млн. тона до 841,1 млн. тона.

 

Увеличеното производство на ечемик в Еврозоната и Канада, компенсира намалението на реколтите от фуражни зърна в Русия.

 

Според оценки на МЗ на САЩ, производството на царевица в ЕС ще се понижи с 4,4 млн. тона. По-ниски ще са реколтите във Франция, Италия, Румъния и Унгария. Сърбия също ще прибере с 1,2 млн. тона по-малко царевица, а Канада с 1,1 млн. тона по-малко.

 

Световният износ на царевица през 2012-2013 МГ ще се понижи с 1,8 млн. тона, като основна причина ще бъдат САЩ, Сърбия и ЕС.

 

Потреблението на фуражни зърна извън САЩ ще намалее основно за сметка на царевицата. Световните запаси от царевица ще бъдат с 0,6 млн. тона по-високи от запасите прогнозирани месец по-рано и ще бъдат 124 млн. тона.

ZarnoBorsa14 Септ, 2012