Проведени и предстоящи търгове за зърнени по света

 

Южнокорейски мелничарски предприятия са закупили на два търга общо 70,8 хил. тона хлебна пшеница. От тях 29,3 хил. тона са с произход САЩ, а 41,5 хил. тона с произход Австралия. Доставчик на американската пшеница е Louis Dreyfus Commodities, срок на доставка – Ноември. Доставчик на австралийската пшеница е Glencore, срок за изпълнение – началото на Декември.

 

Ирак е закупил на търг 150 хил. тона руска пшеница. 100 хил. тона ще се доставят от Glencore, а останалите 50 хил. тона то Olam.

 

През настоящата седмица Мароко може да закупи 300 хил. тона американска пшеница, в рамките на договорките за свободна търговия.

 

Мароко планира да закупи 18 хил. тона ечемик на търг, който ще се проведе на 31 Юли. През настоящата година страната ще е принудена да увеличи разходите за покупка на зърно, защото реколтата ще бъде по-ниска с 40%. Производството на мека пшеница в страната е по-ниско с 38%, като обема е 2,6 млн. тона.

 

Япония е закупила 209,6 хил. тона хлебна пшеница с произход САЩ и Канада. От Сащ ще се доставят 124,2 хил. тона, а от Канада 85,3 хил. тона пшеница.

 

Йордания разполага със запаси от пшеница, достатъчни за вътрешно потребление в рамките на следващите 10 месеца. Страната не бърза с покупки на нови количества и търси по-добра цена на доставка. Поради това е отложен последния търг от 25 Юли за 31 Юли.

ZarnoBorsa30 Юли, 2012