Индия ще достигне рекорден обем от производство на бройлери през 2012 година

 

Обемът на производството на месо от бройлери в Индия през 2012г ще нарасне с 450 000 тона в сравнение с показателя през 2011 година. През 2012г се очаква да се произведат 3,2 млн. тона месо. Продължава се тенденцията за ръст на производството с над  10% на година, който се задържа през последните четири години.

 

Производството на бройлери в Индия може да достигне рекордни стойности въз основа на стабилното вътрешно търсене подпомагано от разширяването на средната класа в страната и изменението на потребителските вкусове.

 

Страната през последните години увеличава производството на зърно, като се наблюдават високи излишъци. Производството на птици може по най-ефективен начин да консумира тези излишъци като задоволява нуждите от храни в страната.

 

Птицевъдният сектор в Аржентина достигна рекордни производствени показатели. При настоящото развитие Аржентина скоро ще стане четвърта страна в света при производството на птиче месо.

 

За по-малко от десетилетие секторът ще достигне износ от 600 хил. тона месо на година. От 2003г до сега производството е нараснало три пъти, износът е нараснал десет пъти, а потреблението на глава от населението в страната се е увеличило два пъти.

 

Сега Аржентина е на девето място по производство на птиче месо в света с обем от около 1,6 млн. тона. През настоящата година страната ще достигне износ от 356 хил. тона месо.

 

Развитието на птицевъдния сектор в света до момента не е засегнат от кризата и високите цени на зърната. Консуматорите увеличават потреблението, което ще способства за задържане потреблението на зърна по света. Птицевъдството е сектор, при който няма заместител на зърнените фуражи, за разлика от други сектори в животновъдството.

 

През сезон 2011/2012 МГ износа на царевица от Индия може да достигне рекордните 3,5 млн. тона. Добрата реколта от царевица и високите международни цени стимулират износа. Реколтата от царевица в Индия през този сезон се оценява на 21,6 млн. тона.

 

Основни дестинации на износа са Малайзия, Индонезия и Виетнам.

 

През 2011-2012 МГ са изнесени 3,2 млн. тона при производство от 21,7 млн. тона.

 

През Юни Китай е внесъл 0,529 млн. тона царевица. За същия месец от 2011г вносът е бил 11,2 хил. тона.

 

В същото време Китай води преговори за отказ от преди договорени количества царевица – 4-5 партиди американска царевица с доставка 2012/2013 МГ.

ZarnoBorsa25 Юли, 2012