Цената на щатската пшеницата отново надолу

В сряда, зърнените контракти на CBOT отново намалиха цената си, въпреки факта, че успяха да отворят търговска сесия в зелената зона.

 

Пшеницата в Чикаго затвори  на 6-седмичен минимум. След напредъка на пшеницата в началото на сесията, отново се повишиха опасенията за слабото на търсенето. Експортните продажби продължават да отслабват, на фона на успеха на руската пшеница на световния пазар. Египет отново обяви търг за покупка на пшеница и най-вероятно отново ще отдаде предимство на Русия, смятат трейдъри.

 

Слабостта на глобалната икономика добавя натиск върху зърнените котировки. Макроикономиката не внася позитивното настроение на инвеститорите. Те решиха да не рискуват преди очаквания отчет на Федералния Резерв по монетарната политика.

 

Царевичните фючърси също затвориха в сряда с понижение. Този път бърху царевицата оказа натиск спада на котировките на соята. Пазара на соята слазе до 6-седмичен минимум. Инвестиционните фондове вчера продаваха контракти и на трите пазара - царевичния, пшеничния и соевия. Фондовете продадоха около пет хиляди договора за царевица и около девет хиляди договора за соя.