САЩ може сериозно да ореже субсидиите за своите фермери

Администрацията на Барак Обама в рамките на програмата за намаляване на публичните разходи е предложила да се намалят субсидиите за американските фермери. В момента, за подкрепа на американските фермери годишно се отделят около 5 милиарда долара. Програмата включва намаляване на субсидиите на 3 милиарда щатски долара. 

 

Според Белия дом, една значителна част от директните плащания отиват към фермери, които всъщност не се нуждаят от тези средства, а в някои случаи дори не се занимават в производството на растителни култури. "Директните плащания не кореспондират с цените на селскостопански суровини, с производителността или рентабилността на земеделските стопанства". "В резултат, данъкоплатците продължават да плащат субсидии на фермерите, които в същото  време получават рекордни добиви и цени,  а повече от 50% от преките плащания попадат във фермери с доходи над 100 хиляди долара."

  

Освен това, се предлага в течение на 10 години, да се намалят с 8,3 милиарда долара разходите за субсидиране на застраховане на реколтата.