Американската пшеница отново пренебрегната на търга в Египет

На търговската сесия в четвъртък зърнените контракти приключиха в червената зона. Пшеничните фючърси в Чикаго смениха посоката си и започнаха да намаляват цената си на фона на макроикономическите безпокойства, които натискат стоковите и финансовите пазари. Въпреки това, основният фактор за натиск върху пшеницата бяха резултатите от новия египетски търг.

 

Вносителят купи пшеница от фаворита на търга Русия, а също и от Румъния, като отново пренебрегна американската пшеница. Така че, черноморските износители продължават да подбиват цената на западното зърно. От друга страна, намаляването на цената бе малко ограничено от вълненията за реколтата от пролетна пшеница, която може да има значителни щети от метеорологичните условия.

 

Цената на царевицата на CBOT също затвори с понижение, на фона на закриването на позиции и усвояване на печалби от трейдърите на стоковите и фондовите пазари. Натиск върху царевичните котировки оказа спада на цената на суровия петрол, заяви Jerry Gidel от North America Risk Management Services. Инвестиционните фондове са продали около 11 000 договора за царевица, след като вчера декемврийските фючърси достигаха своя максимум.