Американската пшеница расте на фона на нови статистически данни

На търговската сесия в сряда зърнените контракти приключиха в различни посоки. Пшеничните фючърси в Чикаго продължиха да растат на фона на опасения за вероятно намаляване на производството на пролетното зърно в САЩ, тъй като може да се намалят площите под нивото, което се очакваше по-рано.

 

Трейдърите намаляват перспективата за производството, след публикуването на новия доклад с данни за посевите от FSA. Службата твърди, че федералните икономисти на USDA, са завишили много показатели в последния си доклад по баланса на зърното. Според Mike Zuzolo от Global Commodity Analytics & Consulting , нова информация ще накара пазара да „преразгледа много от докладите на USDA”.

 

 

Цената на царевицата на CBOT, напротив, затвори под нивото от предния ден, след дълго повишаване. Трейдърите са решили да продадат и приберат печалбата си, след като близкия септемврийски контракт достигна максимално за месеца ниво. Най-активните декемврийски контракти през последните две сесии достигнаха рекордни за себе си стойности. Тази седмица, царевицата не бе много атрактивна стока за чуждестранните инвеститори, така че пазарът е в началото на евентуална низходяща тенденция. Трейдърите на царевичния сектор очакват ежеседмичния доклад за експорта на зърно от USDA.