Пшеница САЩ: Устремът на пшеницата спря

След  излитането на котировките на американската пшеница във вторник, търговията в сряда завърши с понижение. На фона на нестабилната макроикономическа ситуация участниците на зърнените пазари предпочетоха да продават и да усвоят печалба.

 

Негативно на цените повлия и прогнозата за захлаждане и дъждове през следващите дни  в северната част на Американските равнини. Но метеоролозите предупредиха, че посевите  от пролетни култури са били засегнати от сушата и дъждовете няма да ги спасят.

 

Настроението на инвеститорите в зърно се помрачи и от вчерашните новини от Русия за  възможно увеличаване на износа на руско зърно, както през август, така и през целия  сезон.

 

В същото време очакванията за седмичните експортни продажби на американска пшеница са за ниски нива от 350-500 хиляди тона.

        

 

Европейските борси на пшеница в сряда реагираха късно на взривното покачване на котировките на пшеницата в Чикаго от вторник.

 

Ръста на котировките бе подпомогнат и от това, че дъждовете продължават да пречат на  продължаването на жътвата на пшеница в някои европейски страни, включително и в  Германия.