Пшеницата продължава възстановяването си

В сряда зърнокотировките на CBOT отново завършиха търговската сесия в зелената зона. Цената на пшеницата расте втори пореден ден на фона на негативните очаквания по отношение на обработваемите площи земя. Трейдърите са притеснени за възможно намаление в насаждения с пролетна на пшеница в щата Северна Дакота, който е основен район за отглеждане на това зърно. Анализаторите смятат, че в щата са останали незасяти милиони акра. Това може да е причина за сериозно намаление на  производството, а допълнително дъждовете, заплашват да повредят реколтата. Близките и най-активни контракти нараснаха с няколко цента, но някои от далечните фючърси поевтиняха леко.

 

 

Царевичните фючърси в сряда показаха разнопосочно движение. Цената по време на търговската сесия показа висока волатилност, като очевидно движението е повлияно от  несигурността  какви данни ще бъдат изнесени в днешния доклад на USDA за запасите и площите. Търговската сесия бе открита с рязко увеличение на фона на оптимизма от засилващото се търсене. Безпокойство за развитието на реколтата в САЩ подкрепяше цените. Но по време на сесията договорите за новата реколта  загубиха от енергията си. Юлския фючърс нарасна с 15 цента, но декемврийския загуби от цената си.

 

  

Европейската пшеница в сряда отново изригна за втори пореден ден, което в днешно време стана рядкост, на фона на очакванията за негативни оценки в новия доклад на USDA. Основен бичи фактор стана приемането от парламента на Гърция на план за строги икономии.