Блиц новини

 

Група частни израелски компании ще проведат търг за покупка на 95 000 тона царевица, 45 000 тона фуражна пшеница и 30 000 тона фуражен ечемик с произволен произход.

 

Анализатори от USDA понижиха прогнозата за реколтата от пролетна пшеница в САЩ (без твърдите сортове) до 14,52 млн. тона от 15,53 млн. тона в предходната прогноза. Пролетната пшеница е един от основните източници на протеин в САЩ. Производството и в САЩ ще е по-малко, същото важи и за Франция и Канада. Проблеми се очакват още в Австралия и Аржентина. Процесите определено ще окажат подкрепа на цената на качествената пшеница в целия свят.

 

Фермерите от бразилския щат Мато Гросо са обезпокоени от много бързото провеждане посевната кампания на соята. Това ще създаде необходимост от много бързо прибиране. За последната седмица кампанията е напреднала с 25%, което е два пъти по-бързо от миналата година. Сега са засети 67% от планираните за соя площи. При тези темпове на сеитбата, до края на януари 2017г вероятно ще бъдат прибрани до 25% от соевата реколта, като обичайно това се прави на 10% от реколтата.

ZarnoBorsa01 Ноемв, 2016