Lanworth: Реколтата от пшеница в Австралия може значително да надвиши прогнозите

 

Реколтата от пшеница в Австралия може значително да превиши по-рано направените прогнози благодарение на достатъчно влажното време.

 

Според последната прогноза на Lanworth, реколтата от австралийска пшеница може да достигне 24,3 – 29,3 млн. тона – средна оценка 27,2 млн. тона.

 

Метеорологичните условия по време на вегетацията са били благоприятни. От спътниковите снимки се вижда, че плътността на растенията е висока във висока във всички зърнопроизводители райони. Поради това добивите може да са много високи.

 

Прогнозата на Lanworth е доста над официалната – 25,4 млн. тона и още повече над миналогодишната реколта от 24,2 млн. тона. USDA оценява новата реколта от пшеница в Австралия на 26,5 млн. тона, а IGC на 27,0 млн. тона.

 

Австралийското подразделение на Nidera изрази мнение, че Lanworth не оценяват достатъчно високо потенциала на добивите. Рекордната реколта от 29,6 млн. тона е била прибрана през 2011 – 2012 МГ. Сега най-вероятно реколтата няма да бъде под 30 млн. тона.

 

Многото валежи повишават добивите, но има вероятност да понижат качеството на зърното. Подобна ситуация сега се наблюдава на световните пазари – голямо предлагане при не високо качество.

 

В следствие на голямата нова реколта, износът от Австралия трябва значително да нарасне, за да се избегнат големите предходни запаси в края на 2016 – 2017 МГ. Очаква се той да достигне 20 млн. тона при 18,5 млн. тона в оценката на USDA и 18,0 млн. тона в оценката на IGC.

ZarnoBorsa07 Септ, 2016