Зърно-товарач - услуга товарене на зърно

НОВО: Илинели предлага ПНЕВМАТИЧЕН ЗЪРНOТОВАРАЧ.

Машината засмуква зърното от една точка и го разтоварва в друга точка, до 5м височина. Капацитетът й е 5-110т/ч, за транспортното разстояние до 20м*. Захранва се с трифазен ток (контролно табло с ключ star-delta) или през тракторен диференциал. *капацитетът спада в съответствие с увеличаването на транспортното разстояние (основно засмукващото разстояние); посоченият капацитет важи за пшеница, слънчоглед, рапица.

НАЧИН НА РАБОТА НА МАШИНАТА От натоварващия край се засмукват едновременно въздух и зърно. В засмукващия циклон зърното се разделя от въздуха по гравитачен път. Чрез ротационна клапа, зърното се насочва към разтоварващата част и се разтоварва с налягането на вече засмукания въздух. В циклона скоростта се успокоява и зърното се разтоварва.

ПРИЛОЖЕНИЯ НА ТРАНСПОРТЬОРА

ОБСЛУЖВАНЕ НА ТРУДНО-ДОСТЪПНИ ТОЧКИ: Машината е лесно подвижна и може да се позиционира в трудно-достъпни точки. Там, където не може да достъпи челния товарач или друга стандартна транспортна техника, идва на помощ пневматичния товарач – дъна на силози с остатъчно зърно, ъгли и колони в плоски складове.

ЗАМЕСТВАНЕ НА РЪЧНИЯ ТРУД: Чрез машината, на практика се елиминира изцяло ръчния човешки труд, тъй като тя извършва целия процес на товарене и разтоварване.

ЛЕСНО И ЕВТИНО ПРИДВИЖВАНЕ ДО ВАШЕТО СТОПАНСТВО: В редица стопанства липсва транспортна техника. Транспортирането на машината до различни дестинации е бързо и евтино (за разлика от по-тежката техника). Нашата машина се придвижва с обикновен товарен бус.

ЗАПАЗВАНЕ ЦЯЛОСТТА НА ЗЪРНОТО: Когато се претоварва зърно, Вашето желание е да не се поврежда ценната стока. Това се постига с начина на работа на пневматичния транспортьор – зърното не е изложено на механични удари и деформация.

БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА РАБОТА И ЧИСТОТА: Начинът на работа с машината се характеризира с безопасност и чистота. Няма открити и опасни за работни части, липсват и облаците от прах, който се образуват, при работа с натоварващ шнек или при почитване на остатъчно зърно, чрез човешки ръчен труд.

НАМЕСА ПРИ АВАРИЙНИ СИТУАЦИИ: Машината е полезна и при редица аварийни ситуации – отказ на наличната транспортна техника, почистване на разпиляно зърно, изолиране на влажно зърно и т.н.

 

Илинели е вносител на различни марки техника за зърно-съхранение и зърнен анализ.

 

Ilineli Co

ilineli_bulgaria@abv.bg

+359878923554

+359885945090